Áttörés: Az Iboot és a Securerom forráskódja kiszivárgott, állandó bootrom iPhone jailbreak-hez

April 29, 2023 0 By qixa

vezethet. Az Apple számára nem volt nagy néhány hét vagy hónap, amennyi Jailbreak eszközök, amelyek a bal és a jobb oldalt kiszabadítják az iOS 11 különféle verziói számára. Most, hogy további aggodalmakat adjunk az Apple hierarchiájához, az Iboot és a Securerom forráskódja kiszivárgott a nyilvános tartományba, potenciálisan könnyebb utat kínálva a bootrom-alapú jailbreak továbbításához.

Amint azt a közismert Siguza a Twitteren keresztül felvázolta a 2017. évi harmadik negyedévben, az Apple kezdetben úgy döntött, hogy a titkosítatlan IPSW fájlokat kiadja a fejlesztőknek, amellett, hogy megengedték nekik, hogy kezükbe kerüljenek az ARM64 forrásán.

Siguza ezután viccelődött, hogy valószínű, hogy láthatjuk a forráskódot az Apple ibootjához, mint a harmadik váratlan ajándék. Nos, hagyja előre öt hónapot, és itt vagyunk pontosan azzal, hogy az iboot_bootrom_ibss_ibss_illb_source_code című fájlnak köszönhetően megosztják a közösségi média körül. A @Apple_external Twitter -fiók megerősítette, hogy az IBOOT forrás az iOS 9.X -re vonatkozik, de megerősítette azt is, hogy bizonyos korlátozásokkal jár. Ezek a korlátozások elsősorban az a tény, hogy ténylegesen nem tudják összeállítani a kódot, mivel bizonyos fájlok hiányoznak. Megerősítik azt is, hogy a megosztott kód tartalmazza az Apple számos eszközének bootrom forrását is:

Ez az SRC a 9.x -hez. Annak ellenére, hogy a hiányzó fájlok miatt nem tudod összeállítani, összezavarhatja a forráskódot, és biztonsági réseket találhat biztonsági kutatóként. Ezenkívül tartalmazza az egyes eszközök bootrom forráskódját.

Ezenkívül, ha ez nem volt elég, a szivárgás tartalmaz egy nagyon praktikus „DOCS” könyvtárat is, amely további információkat szolgáltat az IBOOT -hoz. A biztonsági kutatók és a hibák megtalálásában részt vevők számára ez alapvetően az az ajándék, amely folyamatosan adja, és exponenciálisan megkönnyíti az egyének számára, hogy megtalálják az ibootot vagy a bootrom kizsákmányolását az iPhone -ok és iPad -ek véglegesen börtönbe kerülésére, amelyekre ez a kód alkalmazható.

Ennek ellenére ez az iOS 9.X forrás, tehát még látni kell, hogy a mai éghajlatban milyen releváns lesz a megállapítások, amikor 64 bites eszközökkel ülünk, amelyek az iOS 11.2.5-et futtatják a legújabb építkezésként.

Rendkívül érdekes lesz látni, hogy mit tesznek a szükséges ismeretekkel rendelkező emberek ezzel a szivárgással. Ha bármi jön belőle, akkor biztosan értesítjük.

Ön is szeretné megnézni:

iOS 11.3 Public Beta 2 letöltés / OTA frissítés megjelent

Pokemon GO 1.61.1 IPA és 0,91,1 APK hack letölthető

Letöltés: iOS 11.3 Beta 2 IPSW, OTA kiadták a tesztelésre

IOS 11.2.5 Jailbreak: Adam Donenfeld iOS 11.2.2 A sebezhetőség új felszabadító eszközt eredményezhet

Töltse le az iOS 11.2.5 végleges IPSW linkeket, OTA frissítést az iPhone -hoz, iPad, iPod Touch készülékéhez

Leminősítés iOS 11.2.5 -re iOS 11.2.2 -re a potenciális jövőbeli jailbreak számára, itt van

Jailbreak iOS 11.2.5 / 11.2.2 / 11.2.1 az iPhone -on és az iPad -en [Állapotfrissítés]

Jailbreak iOS 11/11.1.2 az iPhone X, 8, 7, iPad liberios segítségével [frissítve]

Köveshet minket a Twitteren, hozzáadhat minket a köréhez a Google+ -on, vagy kedvelheti a Facebook oldalunkat, hogy frissítse magát a Microsoft, a Google, az Apple és az Web legújabb oldalán.