Hacking egy sonkát

September 23, 2022 0 By qixa

karácsonyra, [Lior] kapott egy Baofeng UV5R rádiót. Nem volt amatőr rádióengedélye, ezért úgy döntött, hogy hatósági szkennerként használja. Mivel a vázlatosok rendelkezésre álltak, megrepedt, és megrepedt, valamint hackelt.

Ez a 40 dolláros rádió a 136-174 MHz-en és 400-480 MHz-es sávokon kommunikál. Egyszeri programozható mikrokontrollert és az RDA1846 adó-vevőt használ. With the power traces to the MCU cut, [Lior] was able to send his own signals to the chip over I2C utilizing an Arduino. Hasonlóképpen rögzítette az állomány mikrokontroller által küldött jeleket az indítás során, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Arduino-val emulálhatja.

Miután a kommunikáció egy Arduino-on dolgozott, [Lior] úgy döntött, hogy megszabadul az állomány mikrokontroller. A chipet felemésztette, így a padok forrasztott vezetékek voltak. Ezeket az Arduino-t annyit, amennyire az Arduino programozható módszert adott az eszköz kezelésére. Megkapta a rádióengedélyét, valamint a Morse-kód végrehajtását, valamint az Arduino vázlatot felajánlotta az összeállításban.

[Lior] explains that his next step is to make a PCB to link a different microcontroller to the device. Ez 40 dolláros rádiót biztosít, amely teljesen programozható. A szünet után ellenőrizze a hackelt rádió videóját a cselekvésben.