GIVING 3D printed parts A shiny SMOOTH finish

July 1, 2022 0 By qixa

No matter how good a 3D printer gets, you’re always going to have visible print layers. even with very high-quality prints with sub-0.1mm layer height, getting a shiny and smooth finish of injection molded plastic is nearly impossible. Ez természetesen addig, amíg meg nem teszed a nyomtatás utáni befejezést. [Neil Underwood] and [Austin Wilson] figured out a really easy way to smooth out even the jankiest prints using parts you probably already have lying around.

A technika attól függ, hogy az ABS műanyag és az aceton nem jön össze nagyon jól. Láttuk az acetont, amely a 3D nyomtatott tárgyak kiegyenlítésére szolgál – vagy az alkatrészeket acetonfürdőben, vagy az oldószert fogva -, de ezek a folyamatok vegyes eredményekkel rendelkeztek. [Neil] és [Austin] ötlete volt az acetongőz felhasználásával, amelyet egy fűtött építőelem tetején elhelyezett üvegedényben hoztak létre,

A folyamat elég egyszerű. Kapjon egy nagy üvegedényt, tegye egy fűtött építőelemre, adjunk hozzá egy evőkanál acetont, és forgassa a hőt akár 110 ° C-ig. Az acetongőz képződik az edényben, és bármilyen nyomtatott részvel reagál az e rétegek kiegyenlítésére. A fenti kép a legjobban látható, hogy a 3D-s nyomtatott mókus 0,35 mm-es rétegmagassággal, 0,1 mm-es rétegmagassággal – a high-end-sugárzás arany színvonala – és egy másik nyomtatás 0,35 rétegmagassággal, amelyet néhány percig egy gőzfürdőn keresztül futtattak . Csodálatos minőség, és olcsó és könnyű minden 3D-s nyomtatóbeállításhoz.

Megnézheti a bemutató videót a szünet után, egy videóval, amely pontosan azt mutatja, hogy ez a káros ez (ez nem, hacsak nem csinálsz valami nagyon, nagyon hülye).