DIY LASER CUTTER

August 19, 2022 0 By qixa

[Jens] Úgy döntött, hogy meg kívánja próbálni saját lézeres vágóját, hogy meglátogassa, hogy mennyit tudsz levágni egy meglehetősen alacsony teljesítményű 300mW lézer diódával.

Az idei év elején egy hasonló projekt befolyásolta, és ugyanazt az LPC-826 lézerdiódát alkalmazta, amelyet kb. 10-30 dollárért találhat az interneten. A vágó magának egy fából készült keretben van, és mindkét tengelyen használja a fiókot. Threaded M6 rods and NEMA17 stepper motors provide the actuation, and the whole thing is managed by an Arduino Nano with easy driver stepper motor drivers.

Szóval mit lehet vágni? In his experiments he was able to cut with adhesive plastics (sticker paper), EVA foam, and black paper. Ő is képes volt ergrogni a fa és az ABS műanyag, bár a műanyag nem játszott jól a lézerrel. Hasznosnak találta a lézeres vágószerkezeteket is, amelyeket ezután felhasznált, hogy rozsdás művészetet hozzon létre sósav és hidrogén-peroxid alkalmazásával.

Figyelembe véve, hogy milyen olcsó lehet, hogy az egyik ilyen, ez nem egy rossz eszköz. Ragaszkodj a szünet után, hogy lassan vágja le a cápát!