Alacsony költségű Drift Buoy az Atlanti-óceánt szinte évente levele

October 14, 2022 0 By qixa

Helyezzen egy üzenetet egy üvegbe, valamint dobja az óceánban, valamint ha rendkívül szerencsés vagy, évvel később válaszolhat. Csökkentse a lebegő Arduino-Fited bóját az óceánba, és ha jól megtervezte, akkor még hosszabb ideig küldhet adatokat.

Legalábbis ez az, amit [Wayne] megtanult, mert az mdbuoyproject az elmúlt évben egy DIY Drift Buoy bevezetésével ment. The BOM for the buoy reads like a page from the Adafruit website: Arduino Trinket, an RTC, GPS module, Iridium satellite modem, sensors, as well as a solar panel. Bármi legyen az életben egy távoli műanyag száraz dobozban, egy dobozos szárítóval, valamint egy lipo-akkumulátort.

The solar panel has a view with the situation lid, as well as the buoy is kept upright by a long PVC boom on the bottom of the case. két változatot fejlesztettek ki, valamint az eddig bevezetettek; Sajnos, a csendes-óceáni bója hamarosan elveszett, miután elindult. Az Atlanti-óceáni bója azonban az öböl-patakot választotta, valamint lassan sodródott Európa felé, mert tavaly nyáron küldött, visszaadta a telemetriát. A future version aims to integrate an Automatic identification System (AIS) receiver, presumably to report the signals of AIS transponders on close-by ships as they pass.

Szeretjük a részletek iránti érdeklődést az építés alacsony költsége mellett. Ez egy olyan munka, amely jól elérhető egy szárprogramhoz, hasonlóan a nagy magasságú DIY léggömb munkahelyhez, amelyet korábban szerepeltünk.

Köszönet az [Adrian] -nek a csúcsra.